Sayfalar

30 Mart 2013 Cumartesi

Kağıt Helva Pastası

Tarifi Lezzet dergisinin web sitesinde buldum ve denedim. Tadıyla, görünümüyle cezbedici bulunca paylaşmaya karar verdim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

3 adet kağıt helva
300gr tahin helvası
yarım su bardağı toz şeker
50 gr margarin
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
üzerine hindistan cevizi veya beyaz çikolata

Yapılışı:

Tahin helvasını bir tavada kısık ateşte eritiyoruz. Üzerine toz şeker, kakao ve margarini ilave ediyoruz. Son olarak sütü de ilave ediyoruz. 10-15 dk sonra ocaktan alıyoruz.
Kağıt helvalardan ilkinin üzerine hazırladığımız karışımdan bir miktar döküp üzerine bir kağıt helva daha koyuyoruz. Onunda üzerine karışımı döküp kalanını da son helvanın üzerine döküp açıkta yer kalmayacak şekilde kaplıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine isteğe göre hindistan cevizi veya benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata döküp servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

( Fotoğraflar çekilmeden evvel pastamın yarısı servise çıkmıştı :))  )





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder