Malzemeler:
Krep için
2,5 su bardağı süt
1 yumurta
6 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
İç harcı için:
500 gr dana eti
1 yemek kaşığı salça
hazır garnitür
Hazırlanışı:
Krep malzemelerini bir kapta iyice çırpıyoruz. Kısık ateşte tavada pişiriyoruz.
Dana etini çok ufak parçalara ayırıyoruz. Bir tavada iki su bardağı suyla haşlıyoruz. İyice suyunu çektiğinde az miktarda sıvı yağ eşliğinde kavuruyoruz. Pişen etlerimizin üzerine garnitürü döküp karıştırıyoruz.
Kreplerimizin ortasına iç harcı döküp dört bir yanından katlıyoruz.
Katlanan yerler altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine kaşar peynir rendeliyor ve fırına veriyoruz. Kaşarlar eridiğinde ve hafif üzeri kızardığında fırından çıkarıyoruz. Üzerine kaşar peynir rendeliyor ve fırına veriyoruz. Kaşarlar eridiğinde ve hafif üzeri kızardığında fırından çıkarıyoruz.
Afiyetle yemeye hazır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder