Malzemeler:
125 gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı sirke
Kabartma tozu
1 yumurta ( sarısı üstüne )
Yarım çay bardağı çörek otu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Önce sıvı malzemeler olmak üzere , hepsini bir kapta kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. Sonra elimize fındıktan az daha büyük parçalar alıp yuvarlıyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Çabuk pişer, dikkat edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder