Tarifi için sevgili Gülçin e teşekkürler. Sık sık yaptığı şerbetin tarifini zahmet edip yazıp yollamış adresime. Ee bana da böylesi güzel bir tarifi ancak paylaşmak, beğenilerinize sunmak düştü. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet şeftali (biraz olgun olanları daha iyi oluyor)
5 su bardağı su
5 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limon suyu
1 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı:
Şeftalilerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz. (Ben ‘onun vitamini kabuğunda’ felsefesinden hareketle kabuklarını soymadan yapıyorum.) Rondodan geçiriyoruz. Püre haline gelen şeftalileri çelik bir tencereye aktarıyoruz. Üzerine toz şeker, limon suyu ve çubuk tarçını ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıp buzdolabına koyuyoruz. Bir gece dolapta bekletiyoruz. Ertesi gün üzerine 5 bardak suyu ilave edip karıştırıyoruz. Şeftali şerbetimiz hazır Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder