Sayfalar

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Çikolatalı Soslu Toplar

Misafirlerinize sunabileceğiniz değişik ve lezzetli bir tarif daha..

Malzemeler:

Keki için:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 yemek kaşığı kakao

Sosu için:

2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2-3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Üzeri için:

hindistan cevizi
antep fıstığı ( tercihe göre )


Yapılışı:

Hazır kek kullanmak isteyenler bu aşamayı atlayabilirler.
Kendiniz yapıyorsanız, öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpınız.
Sonrasında üzerine diğer malzemeleri ekleyip çırpınız. 170 derecelik fırında pişiriniz.
Soğumaya bırakınız.
Çikolata sosunu hazırlayınız. Bunun için malzemeleri tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriniz. Piştikten sonra da ara da karıştırınız ki üzeri kabuk bağlamasın.
Kremşantiyi hazırlayınız.
Soğumaya bıraktığınız keki rondodan geçiriniz. Derin bir kabın içerisinde rondodan geçirdiğiniz kekleri fındıkları kremşantiyi yoğurunuz.
Yuvarlak, ceviz büyüklüğünde toplar elde ediniz.
Her topu kaşık yardımıyla çikolata sosuna bulayıp tepsinize diziniz.
Üzerine hindistan cevizi ve ya antep fıstığı tozu serperek buzdolabında soğumaya bırakınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder