Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
yarım paket pakmaya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta ( sarısı üzerine )
isteğe bağlı peynir, patates, kıymalı iç malzeme
Yapılışı:
Un , sıvı yağ ve süt bir kabın içine konur. Üzerine pakmaya tuz ve şeker konularak iyice kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. (Bir programında Emine Beder mayanın un ve sütten sonra konulmasının hamuru daha iyi kabartacağını söylemişti. ) 45 dk lık süreyle dinlenmeye alınır. Yeterince kabaran hamurdan yuvarlak parçalar alınarak isteğe göre iç malzeme eklenir. ( peynir, patates, kıyma vs..) Fırın tepsisine dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında yaklaşık olarak 30 dk boyunca pişirilir. Pofuduk poğaçalar hazırdır. Afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder