Malzemeler:
1 yumurta
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
iç malzeme:
3-4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
bir avuç ceviz
2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım. Elmaları kabuklarını soyup rendeliyoruz. Toz şeker, tereyağı, ceviz ve tarçın ilave ederek tavada kendi suyu çekene kadar 10- 15 dk pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için de malzemeleri en son un ve kabartma tozunu katmak şartıyla karıştırıyoruz. Güzelce yoğuruyoruz. Hamuru ikiye ayırıp ilk parçayı tepsinin tabanına döşüyoruz. Sonra iç harcı döşediğimiz hamurun üzerine her yere gelecek şekilde yayıyoruz. Kalan hamuru oklava yardımıyla açıp uzun şeritler halinde kesiyoruz. Harcın üzerine kafes şeklini alacak biçimde diziyoruz. 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Turtamız servise hazır. Afiyet olsun..

Yeni blogun hayırlı olsun.Tam da bugünlerde aradığım tarif :) En kısa zamanda yapıcam.
YanıtlaSil4 kişilik bu tarif,ama biz 7 kişi yedik de bitiremedik. Afiyet olsun şimdiden :) yorumlarını paylaş yapınca
Sil