Sayfalar

31 Mart 2013 Pazar

Elmalı Turta




elmalı turta

Elmalı turta tarifleri içerisinden seçip yaptığım oldukça pratik bir tarif. Hazırlanışı 30 dk kadar sürdü. Tadına bakanlardan olumlu yorumlar aldığım için paylaşmak istedim.

Malzemeler:
1 yumurta
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

iç malzeme:
3-4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
 bir avuç ceviz
2 çay kaşığı tarçın


Yapılışı:

Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım. Elmaları kabuklarını soyup rendeliyoruz. Toz şeker, tereyağı, ceviz ve tarçın ilave ederek tavada kendi suyu çekene kadar 10- 15 dk pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için de malzemeleri en son un ve kabartma tozunu katmak şartıyla karıştırıyoruz. Güzelce yoğuruyoruz. Hamuru ikiye ayırıp ilk parçayı tepsinin tabanına döşüyoruz. Sonra iç harcı döşediğimiz hamurun üzerine her yere gelecek şekilde yayıyoruz. Kalan hamuru oklava yardımıyla açıp uzun şeritler halinde kesiyoruz. Harcın üzerine kafes şeklini alacak biçimde diziyoruz. 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Turtamız servise hazır. Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Yeni blogun hayırlı olsun.Tam da bugünlerde aradığım tarif :) En kısa zamanda yapıcam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 kişilik bu tarif,ama biz 7 kişi yedik de bitiremedik. Afiyet olsun şimdiden :) yorumlarını paylaş yapınca

      Sil