Sayfalar

13 Nisan 2013 Cumartesi

Çikolatalı, Fındıklı Parfe



Misafirler için hazırlanabilecek oldukça pratik ve değişik bir tarif. Olumlu yorumlar duyabileceğinize emin olabilirsiniz. Benim favori tatlılarım arasına çoktan girdi bile. Deneyenlerden yorumlarını bekliyorum.

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
2 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı fındık içi
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket çikolatalı sos

Yapılışı:

1 su bardağı sütün üzerine kremşanti dökülüp iyice çırpılır.
Sonra bisküviler küçük parçalar halinde kremşantili karışımın içine kırıklanır.
Ardından fındıklar, portakal kabuğu rendesi ve az biraz dövülmüş fındık içi eklenir.
Karışım kaşıkla iyice karıştırılır.
Dileyen pürüzsüz olana kadar ezer, karıştırır, dileyen hafif pütürlü bırakabilir. ( benimki pütürlüsünden )
Göz kararı genişçe bir kaba yayılır. Düzgünce üzeri düzeltilir.
Buzdolabında yarım saat bekletilir.
Bu arada çikolatalı sos paketinde anlatıldığı şekilde hazırlanır.
Hafif soğuyunca buzdolabından çıkarılan karışımın üzerine dökülür.
Soğuması içi tekrar buzdolabına konur.
Servise hazırdır..
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder