Sayfalar

13 Nisan 2013 Cumartesi

Peynirli Börek




Malzemeler:

6 adet yufka
1 su bardağı süt
1su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
yarım kg peynir ( tuzsuz ise karışıma tuz eklemeyi unutmayın)

Yapılışı:

Süt, yoğurt ve sıvı yağ ve yumurtalar derince bir kabın içinde çırpılır.
Yufkalardan biri tepsinin tabanına düzgün bir şekilde yayılır.
Üzerine çırpılan karışımdan dökülüp yufkanın her yerine gelecek şekilde yayılır.
Üzerine 2. yufka rastgele parçalara ayrılarak yerleştirilir.
Karışımdan tekrar sürülür.
3.yufka da 2. yufka gibi parçalar halinde tepsiye yayılır.
Üzerine iyice ezilen peynir dökülüp her tarafa eşit gelecek şekilde yayılır.
4. yufka tepsiye yayılır.
Üzerine karışımdan sürülür.
5. yufka tepsiye yayılır.
Üzerine karışımdan sürülür.
Son yufka düzgün bir şekilde tepsiye yayılır.
Dışarıda kalan parça varsa güzelce tepsinin içine yerleştirilir.
Kalan karışım son yufkanın üzerine dökülür.
180 derece fırında pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder