5 yufka
Yarım kg ıspanak
1 baş soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr yağsız beyaz peynir
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Ispanakları güzelce yıkayıp bir kabın içine alıyoruz.
Soğanı zeytinyağı döktüğümüz tavada öldürüyoruz, sonra da ıspanakları üzerine ekleyip hafifçe kavuruyoruz. ( yaklaşık 5 dk )
Üzerine peyniri ufalıyoruz. ( peynirin tuzluluğuna göre tuz miktarını ayarlamaya dikkat ediyoruz )
Tuz, karabiber ekliyoruz.
Yağ, su ve yumurtayı bir kapta çırpıyoruz.
Tepsimizin tabanına kenarlar dışarıda kalacak şekilde bir yufkayı döşüyoruz.
Üzerine yumurtalı karışımdan bir miktar döküp iyice yayıyoruz.
Üzerine 1,5 yufkayı parçalara ayırarak döşüyoruz.
Hazırladığımız iç malzemeyi her tarafa eşit gelecek şekilde yayıyoruz.
üzerine kalan yufkaları da döşeyip yumurtalı karışımın kalanını döküyoruz.
İsteğe göre üzerine çörek otu veya susam döküp fırına veriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder