Sayfalar

14 Mayıs 2013 Salı

Bayatlamayan Mayalı Poğaça

Malzemeler:

1 paket instant maya ( yaş maya da olur ) 
1 su bardağı ılık sut 
1 su bardağı sıvı yağ 
1su bardağı yoğurt 
2 yemek kaşığı toz seker  
Bir miktar tuz 
Alabildiği kadar un 
iç malzeme için peynir 

Yapılışı:

Ilık sütün içine mayayı katıp şekeri de ekleyip karıştırıyoruz. Ardından sıvı yağ, yoğurt tuz ve unu ekliyoruz. Yumuşak yani kulak memesi kıvamına getiriyoruz. Yarım saat kadar süreyle kabarması için bekliyoruz. Sonra hamuru 3 parçaya bölüp böldüğümüz her parçayı uzunca açıyoruz. Eni 10 cm, boyu mühim değil. İç malzememizi hamurun üzerine döküp enine uzunca katlıyoruz. Sonra da bıçak yardımıyla dilimlere ayırıyoruz. ( istediğiniz gibi farklı şekiller de verebilirsiniz ) Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Poğaçalarımız hazır. 
Kapalı bir kapta muhafaza ederseniz yaklaşık bir hafta ilk günkü tazeliğini koruyacaktır.
Ben hamurun ölçüsünü tariftekinin 2 katı malzeme kullanarak yaptım. Yoğurduğum hamurun yarısını dinlendirmeden önce ikiye bölüp parçalardan birini saklama poşetinin içine koyup buzluğa attım. Vakti olmayan hanımlar için şiddetle tavsiye olunur. Anneciğimin taktiği. Kullanmak istediğim gün erkenden çıkarıp yumuşak kıvama gelince iç malzemesini koydum. Hatta hiç bekletmeden fırına verdim. Leziz oldu. Tavsiye ederim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder