Sayfalar

16 Mayıs 2013 Perşembe

Kandil Simidi

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin ( oda ısısında )
1 yumurta ( beyazı üzerine )
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam

Yapılışı:

Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz. Sonra unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz. Kıvama geldiğinde parçalar kopartıp rulo şeklinde tezgahta yuvarlıyoruz. Sonra iki ucundan katlayıp simit şeklini veriyoruz. Yumurtanın ayırdığımız beyaz kısmına ardından da susama buluyoruz. 175 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder