Sayfalar

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Arpa Şehriye Pilavı

Tarif Lezzet Dergisi nin bir sayısında mevcut. Görüntüsünün albenisine kapılıp denemek istedim. Uygulama kısmını biraz değiştirdim. Daha iyi oldu. Lezzeti için kefilim, uygulamak isteyenlere duyurulur :)



Malzemeler:
   ( 4 kişilik )

1 su bardağı arpa şehriye
2,5 su bardağı süt
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Tencereye sıvı yağı koyuyoruz. Önceden küçük parçalara böldüğümüz kırmızı ve yeşil biberlerimizi tencereye atıyoruz. Üzerine arpa şehriyemizi koyup rengi değişene kadar kavuruyoruz. Tuzu ilave ediyoruz.




Kavrulmuş şehriyelerin üzerine sütün tamamını boşaltıp kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. 
10 dk dinlendirip servise sunuyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder